Binnenkijken bij

Marco en Anita

Ontdek de bijzondere keuken van Marco en Anita: een ontmoetingsplek voor het hele gezin

Het huis van Marco en Anita is een echte ontmoetingsplek. Hun jongste dochter woont nog thuis, hun ouders wonen op een steenworp afstand en de andere kinderen met partners en kleinkinderen komen allemaal met regelmaat over de vloer. Om deze reden wilden Anita en Marco graag een échte leefkeuken waar iedereen gezellig kan samenkomen, en dat is gelukt!

Bijzonder project op de plek van het ouderlijk huis

Ongeveer twee en een half jaar geleden begon het stel aan een groot project op de plek van het ouderlijk huis van Anita. Het huis wat daar stond was al meer dan 120 jaar oud en het was daarom tijd voor iets nieuws. Ze besloten samen om het huis te slopen en op dezelfde plek twee nieuwe huizen te bouwen: één voor Marco en Anita, en één voor de ouders van Anita. “Het is ook zo’n mooie plek,” zegt Anita. “Soms komt zo’n mogelijkheid op je pad en dan moet je daar gewoon voor gaan.”

Keukenhuys Hoorn

“Bij een nieuw huis hoort vanzelfsprekend ook een nieuwe keuken,” vertelt Anita. “We lopen vaker in Hoorn omdat we het een hele prettige stad vinden. Toevallig liepen we langs Het Keukenhuys, waar wij een keuken in de etalage zagen met een stijl die precies bij ons past. We reden daarom ook gelijk naar Hoorn toen we een nieuwe keuken gingen uitzoeken.”

Een stoere moderne keuken

De keuken is van alle gemakken voorzien zoals een luxe oven, een Quooker, een afwasmachine en een Bora afzuigsysteem. Daarnaast past de vormgeving perfect in de sfeer van de rest van het huis. “Hij is stoer maar wel gezellig,” omschrijft Anita de keuken. “De greeploze lades en het keukeneiland geven de keuken een moderne look, maar door de eikenhouten deuren en het gedetailleerde behang creëer je toch een warme sfeer in de keuken. Het zorgt samen voor een hele fijne combinatie.”

Een echte ontmoetingsplek

De insteek van de moderne keuken was vanaf het begin al dat het een echte leefruimte moest worden. De kinderen en kleinkinderen komen regelmatig op bezoek en dan zit de ruimte ook lekker vol. “We zitten dan al gauw met z’n allen om de tafel of om het keukeneiland heen. De kleinkinderen hebben alle ruimte om eromheen te spelen en ook onze hond Beau is er altijd gezellig bij.” Enthousiast vertelt Anita verder: “De tafel staat dan vol met lekker eten en iedereen is gewoon gezellig samen. Die gezelligheid, daar genieten wij écht van!”

De keuken is een echte leefleuken en dat is dagelijks te merken. Roos, de jongste dochter van Marco en Anita heeft inmiddels als vele uren met haar vrienden en vriendinnen in de keuken doorgebracht. Ook Marco en Anita zelf genieten samen van tijd doorbrengen in de keuken. “Terwijl de een kookt, kan de ander aan de bar zitten. Daarnaast zitten we hier geregeld met onze vrienden. Deze leefkeuken is voor ons echt goud waard!”

Service van Keukenhuys Hoorn

De service van Het Keukenhuys werd als erg positief ervaren. “Ik weet dat ik niet altijd de makkelijkste ben met dit soort dingen,” lacht Anita. “Maar ze waren heel duidelijk, begripvol en lief. Ze hebben goed naar onze wensen geluisterd en hebben ons hierna vanuit hun expertise geadviseerd. We hadden meteen een klik met Greet van Het Keukenhuys. Een keuken uitzoeken is een heel ding, dus het was fijn dat zij ons zo goed kon helpen. Er is niks waar we niet tevreden over zijn. De service was echt een tien plus!”