Binnenkijken bij

Floortje en Micha

De leefkeuken van Floortje en Micha is hun favoriete plek in het huis

Een aantal jaar geleden verhuisden Floortje en Micha naar hun nieuwbouwhuis in Amsterdam. Dit betekende ook dat zij hun hele huis vanaf het begin moesten inrichten. Lees hieronder verder hoe zij de lege ruimte hebben omgetoverd tot hun favoriete plek in het huis.

Puzzelen met de indeling

In eerste instantie vonden ze het lastig om alles te plannen en in te delen want ze waren op dat moment nog niet in het nieuwe huis geweest. “Het is lastig om te visualiseren hoe een ruimte eruitziet als je alleen maar de plattegrond hebt gezien,” zegt Floortje. “We hebben daarom samengewerkt met zowel Het Keukenhuys Hoorn als een interieurstylist om de ruimte goed in te delen.”

Een leefkeuken met een horecavibe

“We wilden er een beetje een horeca- of hotelvibe van maken,” vertelt Floortje. “Dankzij onder andere de zithoek, de tegeltjes op de muur en het hout op het plafond is dat heel goed gelukt!” Qua vormgeving in de leekeuken wisten Floortje en Micha goed wat ze wilden. Floortje: “We hebben een mooi licht werkblad met een marmerlook en ook de keuze voor matzwarte kastjes was snel gemaakt. Daarnaast maakt de gouden ‘touch’ van de elementen zoals de kraan ons design helemaal af.”

Het Keukenhuys Hoorn

Tijdens het uitzoeken van de keuken woonde het stel nog in Hoorn. “Vandaar dat we ook zijn gaan kijken bij het Keukenhuys Hoorn,” aldus Floortje. “We wilden graag een Siematic keuken en we wisten dat zij die daar verkochten. We hebben namelijk al een aantal keer gekeken wanneer we door de binnenstad van Hoorn liepen. Uiteindelijk hebben wij hier ook onze keuken uitgekozen en ze hebben ons voornamelijk geholpen met het uitkiezen van de juiste materialen en apparaten.”

Leefkeuken

“Ons leven speelt zich heel erg af in de keuken,” vertelt Floortje. “Het is onze werkplek en onze dochters maken hier ook altijd hun huiswerk. Overdag zitten we eigenlijk de hele dag in de keuken. Als het lekker weer is dan doen we ook de schuifpui open. De eettafel wordt ook veel gebruikt voor spelletjes. Het hele leven overdag speelt zich daar af, van het ontbijt tot het diner. Deze leefkeuken is echt onze favoriete plek in het huis.”

Geavanceerd Bora afzuigsysteem

“Het Keukenhuys Hoorn heeft ons goed geadviseerd over de apparaten. We hebben bijvoorbeeld een Bora kookplaat met afzuigsysteem en ik zou echt niet anders meer willen. Deze kookplaat zorgt voor een strakke look en het is heel makkelijk schoon te maken. Ze hebben ons een demonstratie gegeven over hoe het werkt en dat was erg fijn. Het contact met Het Keukenhuys verliep goed en ook de plaatsing ging erg soepel.”