Binnenkijken bij

Chantal en Paul

Binnenkijken bij Paul en Chantal: een prachtige donkere houtlook keuken voor gezelligheid

Paul en Chantal hebben onlangs hun keuken laten bouwen door Het Keukenhuys Hoorn. Ze mochten hun nieuwbouwhuis helemaal vanaf het startpunt inrichten en dat resulteerde in een mooi eindresultaat! Hieronder deelt Chantal haar inzichten over het proces en haar ervaringen met Het Keukenhuys Hoorn.

De aanloop naar de nieuwe keuken

“Ons gezin verhuisde onlangs naar een nieuwbouwhuis in Aalsmeer”, begint Chantal te vertellen. “Het was een kans om alles vanaf de basis te ontwerpen en dat vonden we juist heel leuk! Mijn moeder woont in de buurt van Hoorn en ze stelde voor om daar eens een kijkje te nemen. Ik was meteen geïnteresseerd omdat de website een goede eerste indruk maakte.”

Chantal vervolgt: “Toen we Het Keukenhuys Hoorn bezochten, werden we hartelijk ontvangen door Greet. Ze hadden een breed scala aan materialen en ontwerpen, wat ons meteen aansprak. We zagen een ontwerp van kasten dat perfect overeenkwam met onze visie, waardoor het meteen goed voelde. Vooral de rust en no-nonsense sfeer was een groot pluspunt voor ons.”

Een donkere houtlook keuken

De kleur van de keuken is uiteindelijk anders geworden dan ze in eerste instantie hadden bedacht. Chantal legt uit: “We begonnen met het idee van een matzwarte keuken met houten accenten, maar Het Keukenhuys kwam last-minute nog met een nieuw staaltje dat was binnengekomen. Het was een donker houtdecor met mooie bruintinten en een houtstructuur die dankzij de lichtval steeds een andere beleving geeft. Dat was eigenlijk precies wat we wilden! In het decor voel je echt een natuurlijk rulle structuur die de beleving geeft van de verkoolde toplaag van verbrand hout.”

De keuken als trendsetter voor de rest van het huis

De keuken heeft een belangrijke rol gespeeld bij het indelen van het nieuwe huis. “Onze keuken was eigenlijk het vertrekpunt voor de rest van het huis”, aldus Chantal. “Het materiaal en ontwerp van de keuken hebben de sfeer gezet voor de hele woning. We wilden een naadloze integratie van keuken en woonkamer, en dat is gelukt. Het voelt als één geheel. De zwarte RVS-achterpanelen voegen een industrieel tintje toe dat goed past bij onze stoere inrichting. Het werkblad is vervaardigd uit een lavakleurig composiet dat dankzij de kleur echt rust en balans in het totaalplaatje brengen.”

Gebruik in het dagelijkse leven

“We beginnen en eindigen elke dag in de keuken”, lacht Chantal. “Het is echt het middelpunt van ons huis geworden. Vooral bij het ontbijt maken we er veel gebruik van. Het is zo meer deel van de kamer geworden dan dat het simpelweg een keukenmeubel is. Ook dankzij het koffiehoekje, de wijnklimaatkast en de barstoeltjes is er altijd wel een reden te vinden om in de keuken te zijn.”

De service van Het Keukenhuys Hoorn

Chantal is vol lof over Het Keukenhuys Hoorn: “Ze begrepen onze wensen en wisten die perfect te vertalen naar een ontwerp dat bij ons paste. Ze hielpen ons om keuzes te maken en waren geduldig, zelfs toen we de planning vanwege bouwvertragingen moesten aanpassen. De service was heel goed!”