Binnenkijken bij

Monique en Lauran

Genieten van een stijlvolle open keuken met keukeneiland

Monique en Lauran wonen samen met hun vier kinderen in Bovenkarspel. Hun vorige keuken was inmiddels zo oud dat het echt tijd was voor een nieuwe keuken. Zij wilden deze niet in de kleine ruimte plaatsen waar de oude keuken stond. Daarom werd er eerst gewerkt aan een aanbouw aan het huis.

Monique en Lauran wisten niet meteen wat voor soort keuken ze wilden hebben. De showroom van het Keukenhuys Hoorn was gelukkig niet té groot,” zegt Monique. “Hierdoor was het erg overzichtelijk en konden we de keuze op een rustige en fijne manier maken.” Uiteindelijk is de keuze gevallen op een mooie greige (grijs met beige) open keuken met een keukeneiland. De nieuwe keuken was mede hierdoor ook een wereld van verschil met de oude traditionele hoekkeuken met bovenkastjes.

Realisatie van de open keuken

Voor de realisatie van hun keuken is het stel met de tekening van hun aanbouw naar Keukenhuys Hoorn gegaan. Daar kregen ze deskundige hulp van Alja bij het optekenen en samenstellen van de keuken. Monique vertelt: “Die periode waren we met het hele gezin met de zeilboot op vakantie. We lagen aangemeerd in Andijk, waar het weer die dag tegenviel. Hierdoor besloten we de boot een dagje te laten liggen en de auto te pakken om naar Hoorn te rijden.” Dezelfde dag nog ontvingen ze een tekening die voldeed aan hun wensen. “Samen hebben we de laatste details afgerond en binnen korte keren lag het plan klaar.”

Een keuken om van te genieten

Hun nieuwe open keuken zorgt ervoor dat ze beter in contact staan met de rest van het huis tijdens het koken. Monique: “Mijn man Lauran kookt vaak. Hij zegt ook altijd dat hij het erg fijn vindt werken. Je kijkt vanuit de keuken op een mooie manier de tuin in. Vooral in de zomer geeft dat een fijn gevoel. Daarnaast kijkt Lauran nu naar de eettafel en naar de gasten tijdens het koken. Dat werkt heel fijn!”

De service van Keukenhuys Hoorn

“We zijn heel tevreden,” zegt Monique. “Er was met de aanbouw iets niet helemaal goed gegaan waardoor de keuken niet geplaatst kon worden. Ze waren toen heel flexibel en konden binnen een korte tijd nog op een later moment terugkomen.” Ook tijdens het proces van het samenstellen en optekenen van de keuken was de samenwerking positief. “Het ging gewoon heel soepel. Alja kon ons goed advies geven over de praktische aspecten van de keuken waar wij niet direct bij stilstonden. Zo zijn we uiteindelijk samen tot onze ideale keuken gekomen.”