Binnenkijken bij

Sonja en Erms

Een moderne keuken vol gezelligheid en Indonesisch eten

Sonja en Erms gaven hun woning een enorme make-over aan de buiten- en binnenkant en deze hele ruimtelijke, moderne keuken maakte daar een prominent deel van uit. Het is een echte leefkeuken geworden: een gezellige, centrale plek in huis waar het gezin veel tijd doorbrengt met elkaar en geniet van het gezelschap van familie en vrienden.

Bij de verbouwing werd onder meer de bijkeuken bij de keuken getrokken, zodat een heerlijk grote ruimte ontstond. Met behulp van een architect gaven ze hun plannen vorm en die lieten Sonja en Erms vervolgens finetunen door Het KeukenHuys Hoorn. ‘De keuken mocht best wat exclusiever zijn, wat anders dan anders’, vertelt Sonja. ‘Toen we voor het eerst bij Het KeukenHuys binnenkwamen, wisten we meteen: hier gaan we slagen. Daarna zijn we er ook fantastisch geholpen!’

Groot kookeiland
De grote lichte ruimte, met de enorme raampartij, krijgt warmte door de zwarte houtlook van de moderne keuken. Het hart van de keuken is uiteraard het kookeiland met het vier meter lange werkblad van keramiek. Met daaraan een ruime eethoek waar het gezin dagelijks zit te eten en waar het heerlijk borrelen is met vrienden. Voor grotere gezelschappen koken ze graag Indonesisch en ook daarvoor is het lange kookeiland zeer geschikt: om prachtige buffetten op neer te zetten.

Miele keukenapparatuur
De hoge inbouwkasten zijn ruim voorzien van hoogwaardige Miele-apparatuur met centraal de combi-stoomoven, de oven met magnetronfunctie en het koffieapparaat. De uitgelichte nis biedt extra werk- en kastruimte en bij het raam hebben Sonja en Erms een hoge koelkast en vriezer. Nog veel meer kasten en laden hebben ze in het kookeiland, net als een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en de Quooker.

Een mooie blikvanger ten slotte is de wijnklimaatkast; binnen handbereik van de eettafel, zodat Sonja en Erms snel een mooie fles kunnen presenteren aan hun gasten.