Binnenkijken bij

Amy

Ze werd aangesproken door de sfeervolle groene keuken die ze bij Keukenhuys Hoorn zag.

Een strakke keuken met zowel speelse als stoere elementen. Een keukenontwerp op maat, kortom. Dat realiseerde Keukenhuys Hoorn voor Amy en haar man, als belangrijk onderdeel van een grote renovatie van hun woning.

‘We wisten ongeveer wel in welke stijl we de keuken wilden hebben. Daarbij hebben we het advies ingeroepen van Keukenhuys Hoorn en van een interieurdesigner. Uiteindelijk zijn we meegegaan met de keukenindeling die Keukenhuys voor ons uitwerkte’, vertelt Amy.

Indeling keuken
Doordat er een muurtje verdween, ontstond er meer oppervlak voor de keuken. Wat Amy bovenal aansprak in de opstelling die Keukenhuys bedacht: ‘De ruimte is er optimaal door benut. Het is niet de grootste keuken, maar alles zit erin. We hebben meer dan genoeg plek om alle spullen in te bewaren en we zitten dagelijks te eten aan ons kookeiland. Het lijkt ook niet op een typische keuken, los van de oven. De lijnen zijn strak, het design is rustig. Het is meer een onderdeel van de woonkamer. We zijn er enorm blij mee.’

Anders dan anders
Ze werd aangesproken door de sfeervolle groene keuken die ze bij Keukenhuys Hoorn zag. Anders dan anders, in een leuke combinatie met gouden greepjes en een stoer, stevig natuurstenen werkblad in antraciet. Bij de keuken zochten ze de vloertegels uit die als het ware de ‘virtuele begrenzing’ van de keuken vormen.

Keukenapparatuur
De keukenapparatuur is van Miele en naast de oven zit een grote koelkast, over de hele kasthoogte. Dat kon makkelijk, want een vriezer gebruiken ze haast niet. ‘Dus die hebben we in de bijkeuken staan.’ De inductieplaat van Bora met de geïntegreerde afzuiging bevalt erg goed, net als het handige systeem voor gescheiden afval.

‘Het enige meningsverschilletje dat we hadden met Keukenhuys ging over de tegeltjes achter de kraan’, lacht Amy. ‘Daar waren zij niet zo voor, maar ik heb dat altijd het makkelijkst gevonden om schoon te houden. En het is een beetje speels element. Ik vind ze mooi. Het kastje erop, boven de wasbak, was wel weer een idee van Keukenhuys. Die is mooi met de spotjes eronder en is perfect om de koffie- en espressokopjes in te bewaren.’