Binnenkijken bij

Michiel

De nieuwe keuken is een meubelstuk

Een nieuwe keuken in het appartement van Michiel: modern en volledig open. De uitstraling van de nieuwe keuken werd hier zelfs de leidraad voor de styling van het interieur eromheen.

Van een aparte keukenruimte is totaal geen sprake meer sinds de verbouwing en dat was ook de bedoeling: om één geheel te creëren met een volmaakte eenheid in de inrichting van het appartement. Oftewel: de keuken als meubelstuk. Dat is in deze setting perfect geslaagd.

SieMatic Keukenhuys Hoorn
De keuze van Michiel viel op een SieMatic keuken en zo kwam hij bij Keukenhuys Hoorn terecht. ‘Ik zag een keukenopstelling als deze in de showroom en aan de hand van kleurstalen hebben we bij het Keukenhuys samen deze keuken samengesteld.’ Het strakke keukendesign in antraciet en de warme champagnekleur zette de toon voor het hele interieur, zoals gezegd, waarbij het houten kruidenrek aan het kookschiereiland hint naar de wand rondom de haard.

Gaggenau apparatuur
Het keukenontwerp is verfijnd in zijn strakke eenvoud, met een aantal fraaie blikvangers. Zoals daar zijn het stoere, dikke werkblad op het diepe kookeiland en de wijnklimaatkast. Die hij overigens liever nog in antraciet had gehad, maar die er in deze stijl wel extra lekker ‘uit knalt’. Mooi is verder het lijnenspel in de hoge wand met de onberispelijke symmetrie van de Gaggenau apparaten. De sous vide oven was een must met de ‘gewone’ bakoven ernaast. Het koffieapparaat hield de belijning in balans en werd zo een mooi extra element. Datzelfde geldt voor de twee warmhoudladen waarvan Michiel wel veel gebruik maakt tijdens het koken.

Glazen front oven
De fronten van de ovens zijn van gepoedercoat glas, wat ze een hele bijzondere uitstraling geeft. En veel gemak bovendien. ‘Ik heb ze niet gepoetst voor de foto’s’, lacht Michiel. ‘Ze zijn gewoon heel gemakkelijk in het onderhoud: je hoeft alleen maar een doekje over het glas te halen.’