Binnenkijken bij

Marloes en Martijn

Het strandgevoel weerspiegeld in de keuken

A day at the beach oftewel: het strandgevoel weerspiegeld in de keuken. Dat realiseerden Marloes en Martijn met een combinatie van hoogglans wit en zachte zandkleurige, grijze en groene tinten in de keuken. Het KeukenHuys dacht mee over de optimale indeling van keuken, bijkeuken en koffiehoek, die zoveel meer gebruiksgemak heeft gebracht.

Het hele idee ontstond bij de wens om van de voormalige schuur een bijkeuken te maken en zo wasmachine en droger naar beneden te halen. Van daaruit kwam het plan om ook een verbouwing van de keuken uit te voeren. ‘Er zat altijd een gekke hoek in de keuken, met een loze wand waar nu de oven zit’, vertelt Marloes. ‘Wij zochten de hulp van een partij die als het ware door die schuine wand heen kon kijken en ons kon verrassen met ideeën. Het KeukenHuys bedacht het op deze manier: met de koffiecorner erachter en een ingebouwde oven.’ Lachend: ‘Toen hebben we gezegd: als je dit kunt bedenken mag je het uitvoeren ook.’

Ruimtelijke keukenindeling
Er kwam een extra wand met het kookschiereiland ertegenaan. Zo is een hele ruimtelijke en praktische keukenopstelling ontstaan met alle benodigdheden direct bij de hand: koelkast, de slim ingebouwde oven, Quooker, vaatwasser en inductieplaat. De grote laden naast de afwasmachine bieden veel opbergruimte en aan de voorkant van het kookeiland is ruimte voor al het servies. Een leuke praktische oplossing vinden we nog in de open kast aan de kant van de eettafel: als tijdens het eten de telefoons aan de kant gaan, kunnen ze daarin worden opgeladen.

Houten kasten
En dan komen de koffiecorner en bijkeuken daar nog eens bij met extra ruimte én met nog een grote vriezer en koelkast in de bijkeuken. In die ruimten zijn hetzelfde composiet werkblad en hetzelfde hout gebruikt als in de keuken om de eenheid in het interieur, de ‘beach-sfeer’ (want Marloes en Martijn wonen aan het strand), te benadrukken.

Een laatste pluspunt: ‘In de oude keuken keek ik tegen een muur aan als ik stond te koken’, besluit Marloes, ‘maar nu zie ik de tuin en de gasten. Dat is precies zoals we het wilden.’