Binnenkijken bij

Yvonne en Simon

Binnenkijken bij Yvonne en Simon: Een ruime keuken met kookeiland

Yvonne en Simon wonen in een karakteristiek huis dat ruim 100 jaar geleden werd gebouwd als burgemeesterswoning. Met een klein oppervlak en vele deuren en ramen was het indelen van de keuken altijd een uitdaging. Na jaren van beperkte ruimte en werkoppervlak besloten ze hun keuken flink uit te breiden via een uitbouw. Hieronder vertelt Yvonne meer over dit proces.

Een keukenuitbreiding voor meer ruimte

De oude keuken van Yvonne en Simon schoot qua ruimte tekort. “We hadden vijf deuren en drie ramen in de keuken, waardoor het moeilijk was om de keuken in te delen”, vertelt Yvonne. Door een kleine aanbouw en het slopen van een schuurtje konden ze de ruimte flink vergroten en ontstond er plaats voor een kookeiland. “Ruimte was voor ons het belangrijkste. We wilden echt meer bewegingsvrijheid en genoeg werkblad om samen te koken.”

Leefkeuken als centrale plek

“Iedereen wil tegenwoordig een kookeiland en dat snap ik wel”, zegt ze lachend. “Het is zo fijn om veel afzetruimte te hebben. Als je iets gesneden hebt, zet je het gewoon even weg en ga je verder met het volgende. Mijn man Simon werkt vaak aan het kookeiland achter zijn laptop. Het is eigenlijk zijn bureau geworden. Ik kook graag en Simon staat de laatste tijd vaak in de keuken om mij te helpen. In de oude keuken was dat echt behelpen. Vandaar dat we ruimte zo belangrijk vonden.

Een nieuwe stijl met warme kleuren

Qua stijl koos het stel voor een compleet nieuwe look. “Onze vorige twee keukens waren hoogglans, maar deze keer wilde ik iets anders”, legt Yvonne uit. “Hoogglans is namelijk heel vlekgevoelig. We zijn gegaan voor lichtere kastjes en een donker blad.” De kastjes hebben een subtiele taupe kleur – wat een mix tussen grijs en bruin is – die een perfecte warme sfeer aan het huis geeft.

Het Keukenhuys Hoorn staat altijd paraat

De samenwerking met Het Keukenhuys Hoorn verliep soepel, van ontwerp tot plaatsing. Het stel is vooral te spreken over de service, zelfs nadat de keuken al was geplaatst. “Toen de stoomoven al snel kapot ging, kwamen ze snel langs om het kosteloos te repareren. Ze regelen alles netjes en dat is heel fijn. Ook als er kleine dingen waren zoals een niet goed zittende plint of problemen met de afzuiging, werd dit meteen opgelost. Die verwachtingen hadden wij wel, maar het is fijn dat deze verwachting ook wordt waargemaakt.