Quooker Zwart

Quooker introduceert: Quooker zwart
Op donderdag 1 juni is Quooker zwart geïntroduceerd. Quooker zwart is de naam van alle Quooker-producten met zwarte finish. Een gedicht dat geschreven is door Abdelkader Benali speelt de hoofdrol in de campagne.

Dark romance
Op de Salone del Mobile in Milaan was te zien dat donkere kleuren en rijke materialen de boventoon voeren in Europees design. Met de Quooker zwart haakt Quooker in op deze trend. De eerste zwarte kokendwaterkraan ter wereld maakt elke hedendaagse keuken af.

Nieuwe finish
Quooker zwart is de naam van alle Quooker-producten met zwarte finish. Hij bestaat uit een zwarte Fusion Square en Fusion Round, oftewel met een strakke rechte of sierlijke ronde uitloop. Beide zwarte kranen zijn mengkraan en kokendwaterkraan in één en wisselen direct van koud naar kokend water en andersom.

Nachtelijk zwart
Poëzie is net zo verfijnd en doordacht als het merk Quooker. De Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali is een liefhebber van koken en heeft naast zijn kookboek de tentoonstelling ‘Ik kook dus ik ben’ in het Wereldmuseum in Rotterdam. Hem werd gevraagd een gedicht te schrijven, dat de hoofdrol speelt in de campagne voor Quooker zwart.

Al wat water is en kookt, koelt af
en zoekt een donker onderkomen
traag dompel ik mijn handen in de nacht
voel ze vollopen met nieuwe dromen
zachtjes ontstijg ik aan dit donker water
om sterker aan de oppervlakte te komen
wat aan het licht komt overrompelt met haar nachtelijk zwart
zinderend koud en verkoelend warm