De Miele vacumeerlade

Voor talloze toepassingen en een intense smaakbeleving
De nieuwe vacumeerlade van Miele beschikt over vele gebruiksmogelijkheden. Zo worden de meest perfecte omstandigheden gecreeerd om levensmiddelen te bewaren en kunnen ideale voorbereidingen getroffen worden voor sous-vide koken. In combinatie met een stoomoven van Miele zijn nieuwe, overheerlijke smaakbelevingen gegarandeerd.
Genieten van koken en eten
Perfecte condities voor het bewaren van levensmiddelen of het voorbereiden op sous-vide koken. De nieuwe Miele-vacumeerlade overtuigt door de vele gebruiksmogelijkheden. Want wat is er mooier dan moeiteloos gerechten op tafel zetten die precies zo zijn zoals het kookboek belooft? De basisfunctie van de vacuumschuiflade is eenvoudig genoeg: De lucht (vooral zuurstof) wordt uit in folie verpakte levensmiddelen getrokken, waarna het folie luchtdicht wordt afgesloten. Op die manier blijven geconserveerde levensmiddelen langer houdbaar. Bovendien bereidt de vacuumschuiflade optimaal voor op sous-vide koken. In porties verdelen, voorraden aanleggen en voorbereiden, met een overheerlijk resultaat.
Krachtige argumenten voor allerlei toepassingen
De nieuwe vacumeerlade van Miele kan in de keuken worden gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. 1. Praktisch bij het bewaren van voedsel: u bewaart vacuum levensmiddelen korte tijd in de PerfectFresh-schuiflade en voor een langere periode in het diepvriesvak. 2. Alsof het vers is bereid: Een portie lasagne van gisteren kunt u gemakkelijk in het vacuumzakje opwarmen in de stoomoven. 3. Voor al uw wensen geschikt: Voor het verdelen van kleine porties specerijen, kaas of worst is vacuum trekken met de vacumeerlade ideaal. 4. Intensiever genieten: Het onttrekken van zuurstof voorkomt het oxideren van de smaak. Daardoor kunnen bijvoorbeeld kruiden en specerijen intensief inwerken op het gemarineerde vlees. 5. Perfecte voorbereiding van levensmiddelen voor sous-vide koken.
Sous-vide - behoedzaam vacuumkoken
Optimale smaakbeleving
Het woord 'sous-vide'" is afkomstig uit het Frans en betekent "koken onder vacuum". Bij deze methode kunnen gerechten in een vacuumverpakking op constante, lage temperaturen optimaal in de stoomoven worden bereid. Deze behoedzame manier van koken is vooral geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente of fruit. Door de lagere temperaturen zijn de bereidingstijden langer dan bij het traditionele stoomkoken.
Sous-vide koken
Wie de voordelen van sous-vide koken kent, neemt de langere kooktijd graag voor lief. Een optimale smaakbeleving is namelijk gewaarborgd. Een van de voordelen is het gelijkmatig bereiken van een bepaalde kerntemperatuur. Het gerecht wordt aan de rand niet overgaar. Smaken reageren niet met zuurstof en de vochtigheid van levensmiddelen blijft behouden. Het gerecht kan ook samen met specerijen of een marinade vacuum worden getrokken. Bovendien zijn de kookresultaten altijd te herhalen.
Zeer mals vlees
Vlees wordt op constante, lage temperatuur bijzonder langzaam en tot op de graad nauwkeurig bereid. Het wordt uitgesproken mals en uiterst sappig. Door het behoedzame kookproces komen de cellen van het vlees tot rust, zonder dat er vleesvocht vrijkomt. Te gaar worden is onmogelijk. Wie graag vlees met een bruin korstje wil, kan het voor of na het vacumeren even kort aanbraden.
Stap voor stap vacumeren - eenvoudige bediening
Met behulp van de inbouw-vacumeerlade van Miele kunt u levensmiddelen vacumeren voor de meest uiteenlopende toepassingen. Vacuum in 9 stappen - KLIK HIER: kijk hoe dat moet.