Alex en Roos

"Wauw, dit wordt hem"
In een rustig hofje in de Hoornse wijk Kersenboogerd wonen Rosanne en Alex. In de afgelopen drie jaar werd het huis stapje voor stapje aan hun wensen aangepast, tot afgelopen voorjaar bleek dat Rosanne zwanger was. Alex: "Toen was het ineens tijd om er een beetje vaart achter te zetten."

Toen het stel de tussenwoning kocht, konden ze er na het witten van de muren direct intrekken. Alex: "Als we het helemaal zelf hadden mogen inrichten, hadden we het anders gedaan, maar alles was van goede kwaliteit. Dus daardoor hadden we de tijd om rustig alles aan te pakken." De eerste stap was het aanpassen van de bovenverdieping en de badkamer. Stap twee: de keuken, wat vooral een grote wens was van Rosanne: "Ik hou erg van koken en bakken. In de oude keuken had ik amper werkruimte en een heel klein oventje. Voor het bakken en aankleden van een taart moest ik drie dagen uittrekken."

Opa-en-omahout
Alex vult aan: "We hebben het er drie jaar mee uitgehouden, ook omdat mijn schoonvader het oubollige opa-en-omahout weggewerkt had met een strakke verflaag. Maar het was nu echt tijd voor iets anders." Rosanne: "We waren al vaak langs het Keukenhuys gelopen en de keuken die daar bij het raam staat, met grof hout en een stoer blad, sprak ons heel erg aan." Daarnaast had het stel nog een aantal wensen op het gebied van de indeling. "We wilden graag een eiland, maar de ruimte heeft best veel lastige hoekjes, dus we wisten niet of dat zou lukken."

Wensen
Gewapend met foto's en een plattegrond van de ruimte, ging het stel naar het Keukenhuys toe. "Daar werden we gelijk heel vriendelijk geholpen door Alja," vertelt Alex. "Ze luisterde naar onze wensen en dacht mee maar liet ook haar ervaring meespelen en gaf ons goed advies." De tekeningen worden erbij gepakt en Alex laat zien dat de keuken die er nu staat, bijna volledig overeenkomt met de eerste tekening. "We dachten meteen: 'wauw, dat wordt hem!"

Baby
Omdat Rosanne op dat moment al zwanger is, en ze graag de hele benedenverdieping af willen hebben voor de baby komt, wordt alles direct in gang gezet. Een nieuwe keuken betekent namelijk ook dat er een nieuwe gietvloer komt en dat de hele verdieping opnieuw gestuct en geverfd moet worden. "De keuken werd geleverd op de dag nadat de vloer voor het eerst belopen mocht worden. Dat was spannend, maar het is helemaal goed gegaan."

Spinazie
Op de strakke antracietkleurige gietvloer staat nu een prachtige houtlook Siematic-keuken te pronken. In het keukeneiland is een Bora-systeem verwerkt, zodat de grote ramen in de keuken niet belemmerd worden door een afzuigkap. In de hoge kasten tegen de wand zitten een Miele combi-oven en een stoomoven verwerkt. Rosanne: "Die heb ik gelijk uitgetest! Tijdens een Miele-demonstratie had ik zúlke lekkere spinazie geproefd, dat dat het eerste was dat ik klaarmaakte. En het was heerlijk. Het is nog een beetje aftasten, maar ik ben ontzettend blij met de oven."

Alex lacht: "Ja, met de stoomoven schijn ík zelfs te kunnen koken. Maar ik hou me nog even van de domme." Rosanne is een echte hobbykok en vindt het daarom erg leuk dat het kookeiland direct een bar is. "Zo kunnen ze gezellig bij me komen zitten als ik kook, dat is toch leuker dan wanneer iedereen in de kamer zit."

Blij met het resultaat
Op nog wat kleine details na, is het huis nu helemaal af. "Achteraf was het wel een beetje veel, zo'n hele verbouwing binnen één zwangerschap", vertelt Rosanne. "Maar we hebben het gehaald en ik ben ontzettend blij met het eindresultaat."